Eigenaar paardenkliniek De Hondsrug veroordeeld

Moderators: Reinier, Mique

Sjoerd
Dierenarts
Posts: 657
Joined: Sat Sep 29, 2007 1:15 pm
Location: Zaandam

Eigenaar paardenkliniek De Hondsrug veroordeeld

Postby Sjoerd » Tue Aug 11, 2015 8:27 am

De R van D in onderstaand bericht is dus de heer dr. Richard van Dokkum https://www.linkedin.com/pub/dr-richard-van-dokkum/22/499/462

Bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/rechter-streng-voor-nep-dierenarts-12881993.html#.VcmH7rROszU.twitter

Rechter streng voor nep-dierenarts

ASSEN/GASSELTE - Een jaar voorwaardelijke sluiting van zijn paardenkliniek De Hondsrug en een boete van in totaal 13.500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat is de straf voor R. van D. uit Gasselte van de rechtbank in Assen.

Economisch politierechter Elly Läkamp was maandag streng voor Van D en nam de eis van officier van justitie Daniëlle van Ieperen over. Van D. stond terecht omdat hij zich ten onrechte heeft uitgegeven als dierenarts en onbevoegd paarden medicijnen heeft voorgeschreven.

Als gepromoveerd farmacoloog had hij echt beter moeten weten, zo hield ze hem voor. Ze sprak van het omkatten van het middel Ibuprofen tot Equiprofen waarmee hij sportpaarden behandelde voor peesblessures. Ook behandelde hij paarden met onder meer lasertherapie.

Van D. bezwoer dat hij naar eer en geweten heeft gehandeld. Hij wilde vooral de sportieve prestaties van paarden verbeteren, stelde hij. Hij zou zich nooit dierenarts hebben genoemd en ook klanten er op hebben gewezen dat hij niet voor dit beroep heeft geleerd.

Zijn raadsvrouw Jozien Schrale-Oranje voegde er aan toe dat Van D. meer verstand heeft van pezen en spieren bij paarden dan menig dierenarts. Bovendien is hij gerenommeerd wetenschapper, die zou weten wat hij doet. De paardenkliniek zou hij hobbymatig runnen, naast zijn werk als onderzoeker in het UMCG. Van D. vertelde dat hij daar inmiddels door bezuinigingen weg is.

Zowel rechter Läkamp als officier Van Ieperen wezen er op dat Van D. zich ‘chef de clinique' noemde en zijn doctorstitel gebruikte. Op die doctorstitel heeft hij recht, maar hij wekte er de indruk mee dat hij wel degelijk dierenarts is. De rechter rekent hem dit zwaar aan.

Hij krijgt een boete van 10.000 euro voor het verstrekken van de medicijnen en van 3500 omdat hij zich als dierenarts heeft uitgegeven. Beide boetes zijn voor de helft voorwaardelijk. En mocht hij zich opnieuw aan beide strafbare feiten schuldig maken, dan moet de kliniek dicht. Van D. heeft nog twee weken om hoger beroep aan te tekenen.

Jolijn
Dierenarts
Posts: 619
Joined: Wed Feb 21, 2007 1:01 pm
Contact:

Re: Eigenaar paardenkliniek De Hondsrug veroordeeld

Postby Jolijn » Sun Sep 13, 2015 11:56 am

Ongelooflijk, dat dit soort mensen hiermee weg komen zeg.....Nou ja, hij is dus nu wel veroordeeld, maar toch. Ik rees dat er genoeg van dit soort figuren rondlopen...


Return to “Actueel”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron