Save-the-date: zaterdag 1 oktober 2016- 13de FelCan Hondendag

Moderators: Reinier, Mique

Jolijn
Dierenarts
Posts: 619
Joined: Wed Feb 21, 2007 1:01 pm
Contact:

Save-the-date: zaterdag 1 oktober 2016- 13de FelCan Hondendag

Postby Jolijn » Wed May 11, 2016 10:15 am

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Stichting FelCan voor de 13de keer de jaarlijkse Hondendag.

Stichting FelCan heeft weer een interessant en breed programma samengesteld met als sprekers Nienke Endenburg over de connectie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld, Marjan van Hagen over de toepassing van psychofarmaca bij gedragsproblemen, urine-incontinentie bij de hond door Marjanne Zaal en Arjan Hodes over orthopedische hulpmiddelen. Als buitenlandse gast ontvangen wij de Zweedse hoogleraar Per Jensen, editor en auteur van o.a. boeken als The behavioural Biology of Dogs en The ethology of Domestic Animals. Hij zal een lezing verzorgen over zijn (epi)genetische onderzoek bij de hond.
De dag vindt plaats in de Collegezaal van de Kliniek voor Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Voor dierenartsen worden nascholingspunten aangevraagd.

Aanmelding voor deelname kan vanaf 1 juli 2016 via de website www.felcan.nl.

Het programma start om 10 uur en eindigt om 15.45 uur. De toegangsprijs bedraagt €20,00 (inclusief lunch).

Het symposium richt zich op de meest actuele wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen die op een toegankelijke wijze worden gepresenteerd. Het symposium is daarom zowel interessant voor de eerstelijns-dierenarts, als paraveterinairen, fokkers, gedragsdeskundigen, overige professionals en belangstellenden.

Houdt de website in de gaten voor het definitieve programma. U vindt daar ook de hand-outs van de lezingen van voorgaande jaren.

FelCan streeft kennisoverdracht na tussen instellingen, veterinaire specialisten, diersoortgerichte practici, fokkers en belangstellenden. FelCan richt zich daarbij op het voor het publiek toegankelijk maken van resultaten van wetenschappelijk onderzoek in Nederland en omringende landen. Het gaat hierbij om onderzoek op het gebied van ziekte, gezondheid en welzijn en in het bijzonder om de diersoorten hond en kat. Jaarlijks wordt een Katten- en een Hondendag gehouden waar wetenschappelijke lezingen worden verzorgd en informatieve stands aanwezig zijn. Door sponsoring zijn deze bijeenkomsten voor een redelijke toegangsprijs te organiseren, zodat een groot publiek bereikt kan worden. Bovendien garandeert FelCan een hoog niveau van de sprekers en lezingen. Er worden nascholingspunten aangevraagd bij het centraal kwaliteitsregister dierenartsen (CKRD).

Voor vragen kunt u contact opnemen met infofelcan@gmail.com

Stichting FelCan Bestuur: Dhr. Dr. H.F. Egberink, voorzitter; Mevr. M. Dam, penningmeester; Mevr. Drs. J. van Leeuwen; Mevr. Dr. C.M. Vinke, secretaris, (vice)penningmeester; Dhr. Dr. M.M.J.M. Zandvliet.

Return to “Actueel”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron